[Virtualacorn-list] Missing configure icons

David Pitt pittdj at pittdj.co.uk
Sat Apr 30 07:35:58 BST 2016


Chris Shepheard, on 29 Apr, wrote:

> In message <db8d2b2c-02e2-c900-3be5-b8fd446faeb0 at druck.org.uk>
>           "David J. Ruck" <druck at druck.org.uk> wrote:
> 
> > On 28/04/2016 21:04, Chris Shepheard wrote:
> > > However when I double click on !Boot all the configure icons are
> > > missing including those inside the directories within.
> >>
> > > Searching and finding the relevant configuration programs within the
> > > boot sequence, again the application/directory sprites are nearly all
> > > the default grey "App" icon.
> >>
> > > Looking inside the !Sprites22 files are all there but there is no
> > > plain !Sprites file which it would appear is what the application
> > > !Boot file is looking for.
> 
> > What screen mode are you using? This behaviour suggests you are using an
> > rectangular pixel mode, which is now poorly supported by RISC OS. Chose
> > a mode where the vertical resolution is more than half the horizontal.
> 
> Many thanks David, you hit it in one!
> 
> I was using 1280x480 but changing to 1280x768 everything re-appears.
> 
> Thanks again for putting my mind to rest about a broken installation.

The OS4.39 VRPC-SA's here do have both !Sprites and !Sprites22 files in the
configuration tools, however the recently bought OPS4.02 VRPC-DL only has 
!Sprites22. A quick look at OS4.0x !Boots in backups of the long gone RiscPC
and elsewhere would indicate that !Spites22 only was a feature.
-- 
David Pitt



More information about the Virtualacorn-list mailing list